Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi na tym lol?

Boyu99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Co z tego że kupisz taką kartę graficzną skoro możesz mieć słaby procek którego oczywiście nie podałeś i przez niego tak samo może ci minecraft ciąć

Ale minecraft jak to minecraft zadziała nawet na najsłabszym pc, ale to co będziesz widział w grze  i ile będzie fps to się sam przekonasz.

junior.jpg

Opublikowano

Miałem taką w starym kompie, wtedy chodził na ok 60-100fps bez dodawania ramu. Oczywiście mc się pozmieniał od tamtego czasu.

Opublikowano

Witamy w klubie, posiadam podobny komputer z tym procesorem  a karta graficzna od nvidia.

W wersji minecraft 1.7.2 na dużej mapie 60-120 fps.

Ale w wersji minecraft 1.7.10 do 1.8.3 będziesz miał spadki fps czyli nawet 30-60

ps: full grafika

To zależy od mapy, i od serwerów na których grasz.

Opublikowano

Tak, mam wszystko na full detalach, 2 gb ram i może troche słabszą karte graficzną, ale tak będziesz miał podobne przez procesor i pamięć operacyjną (RAM)

Dobra może mam render na max 8 chunków bo mi więcej nie trzeba.

Opublikowano

Niestety po poczytaniu po forach innych jak i z wikipedii nie da sie tej wersji na tej karcie graficznej zainstalowac.

Obslugiwana jest od 3.3 w gore.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@g1l2o3n4o5j6a7d Nie zgodziłbym się. Jest parę użytkowników na forum, którym nie chodzi minecraft, bo mają zbyt słaby sprzęt.

Co do pytania, to powinna Ci pójść.

Opublikowano

Temat: Czy pójdzie mi na tym lol?

Pod tematem piszesz czy pojdzie mi MC

Zastanow się ... :)

Wkrótce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...